Jakie są najlepsze bezglutenowe słodycze?

Antoni Kwapisz
27.12.2022

Dieta bezglutenowa często kojarzy się z wieloma wyrzeczeniami. Osoby nietolerujące glutenu muszą się liczyć z wykluczeniem niektórych składników ze swojej diety, co jest często bardzo trudnym zadaniem, zwłaszcza podczas wyjść do restauracji, czy spotkań rodzinnych. Jednak w dzisiejszych czasach istnieje wiele zamienników bezpiecznych dla bezglutenowców, które z powodzeniem zastępują standardowe produkty. 

Osoby z alergią lub chorujące na celiakie nie mogą spożywać przede wszystkim produktów pszenicznych takich jak chleb, wędliny czy makarony. Głównym składnikiem zamienników tych produktów jest mąka kukurydziana oraz ziemniaczana, z których można wyczarować wiele wspaniałych potraw. Dla osób kochających słodycze także znajdą się pyszne przekąski, które nie wpłyną na ich zdrowie!

Najlepsze słodycze dla bezglutenowców

Na rynku można znaleźć wiele słodyczy, które nie zawierają glutenu. W dzisiejszych czasach ok. 1% całej populacji choruje na celiakię, dlatego ilość oraz jakość dostępnych produktów jest zdecydowanie zwiększona. 

Najpopularniejszym smakołykiem dla łasuchów są oczywiście kruche ciasteczka. Z czekoladą, orzechami, suszonymi owocami - każde z nich idealnie pasują do porannej kawy lub herbaty. Kruche ciasteczka bezglutenowe to zdecydowanie jedne z lepszych propozycji dla bezglutenowców, ponieważ dodatek skrobi kukurydzianej oraz gorzkiej czekolady sprawi, że będą one przepyszne!

Ciastka kruche bezglutenowe w naszym sklepie internetowym to najwyższej jakości słodycze, które smakują zupełnie jak ich standardowe zamienniki. Upieczone ciasteczka bez mąki pszennej są idealną przekąską po obiedzie oraz na spotkanie ze znajomymi. Na diecie bezglutenowej warto zaopatrzyć się w ulubione produkty, tak aby nigdy nie kusiło Cię zaryzykowanie swojego zdrowia, ponieważ może mieć to bardzo przykre konsekwencje. 

Kruche ciasteczka bezglutenowe dla każdego łasucha!

Ciastka kruche bezglutenowe to przede wszystkim receptura robiona z najlepszej jakości składników oraz połączenie niesamowitych smaków w taki sposób, aby każdy kęs był pyszny! Stworzone z mąki kukurydzane wraz z mąką ryżową tworzą idealne połączenie, dzięki któremu są doskonale kruche i rozpływające się w ustach. Ciastka bezglutenowe z płatkami owsianymi oraz cukrem trzcinowym to także dobra przekąska dla osób dbających o linie.

Doskonałe słodycze dla każdego - ciastka kruche bezglutenowe

Nasze bezglutenowe ciasteczka z mąki kukurydzianej mają niską zawartość cukru i posiadają wysokiej klasy składniki, które zadowolą każdego! Oczywiście, stworzone były z myślą dla osób chorujących na celiakię i dla tych z alergią na gluten, jednak nie ma żadnych przeciwskazań aby zajadali się nimi także inni! Śmiało dziel się z najbliższymi! Zapraszamy na naszą stronę oraz do sklepów stacjonarnych.

Komunikat prasowy

Zgłoś swój pomysł na artykuł

Więcej w tym dziale Zobacz wszystkie